4-Mei Herdenking Domplein
Domkerk | 20:30 uur | Wie komt morgen met verhalen?
De muzikale voordracht van Ingmar Heytze ‘Wie komt morgen met verhalen?’ gaat over het omslagpunt van herinneren naar herdenken, over de kracht van verhalen en gedichten, en over de vele redenen waarom we vertellen wat we vertellen. Met elk verhaal dat je vertelt, vertel je immers een ander verhaal niet.’
Voor Henk Das was de oorlog nooit afgelopen
Dit jaar legt burgemeester Sharon Dijksma samen met Jantien Verlaan-Das, namens het voormalig verzet, een krans bij het verzetsmonument op het Domplein.
Jantien is de dochter van verzetsman Henk Das, die naast provinciaal leider van de Landelijke Onderduik oa het illegale berichtencentrale op de Brigittenstraat 20 bestierde.
Interview met dochters verzetsman Henk Das; Henriette en Jantien.
Utrecht viert bevrijding van de stad
In Utrecht-Oost werd deze avond stilgestaan bij de bevrijding van de stad Utrecht op 7 mei 1945. Bij het Polar Bear monument in het Hogelandsepark verzamelden zich een kleine honderd mensen voor een feestelijke bijeenkomst.
Herdenking Domplein
Onder grote publieke belangstelling heeft donderdagavond op het Domplein de jaarlijkse Dodenherdenking in Utrecht plaatsgevonden. Naar schatting hielden vierduizend Utrechters daar de 2 minuten stilte ter nagedachtenis aan alle gevallenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en in oorlogssituatie en bij vredesmissies daarna.
Rietje (82) in gesprek met Mehrzad (16): ‘Ik krijg koude rillingen als jongeren de holocaust ontkennen’
Kranslegger Rietje de Haan-Kooistra vertelt over het leven met acht onderduikers in haar (ouderlijk) huis tijdens WO II
Programma 4 mei-herdenking Domplein bekend
Een stille tocht, de toespraak van Burgemeester Dijksma, het defilé van kransleggingen en de theatervertelling: ‘Mijn onderduik, een Utrechts verhaal.’